Varning husbilsförsäkringar

Suck…
Vet ni vilket försäkringsskydd ni har när ni är ute i husbilen?
Vi trodde vi hade full koll då vi innan NOGA kollat upp vilka försäkringar vi skulle ha. Vi hade pratat med oberoende konsumentrådgivare, kollat med olika husbilssidor på nätet, jämfört bolag. Vi fick sedan hjälp av Länsförsäkringars personal ,eftersom vi inte kan något om sådant, och har hemförsäkring, husbilsförsäkring med lösöre upp till 100 00, utökad reseförsäkring, förrådsförsäkring, förutom de personliga försäkringarna. Vi trodde vi garderat oss.. Det var vad Länsförsäkringars person sa då i alla fall!

MEN men men.. nu sitter maken i telefon med försäkringsbolaget och rösten stiger. Varför?

Jo igår var vi tvungna att göra en hastig högermanöver när vi körde, vilket fick till följd att den monterade micron ovanför kylen lossnar från sina fästen och far i köksbänk och sätter sig med ett hörn i frysfackets dörr. Glaset i luckan till micron gick i tusen bitar så hela mattan är full av små små glasbitar.

Micro, matta, bänk och frysdörr, inga problem, vi har ju försäkring. NÄPP det gäller inte inventarierna i en husbil! Hemförsäkringen gäller bara där vi är skrivna…där vi inte bor..och där vi inte har våra saker..

Om du står på ställplatser eller camping gäller försäkringar bara om du befinner dig i husbilen, inte om du är utanför och pratar med grannen eller går och handlar.

Allt som är monterat när den kommer i leverans från fabrik tillhör husbilen, men försäkringen täcker bara skalet och motorn inte sakerna i.

Vad ska vi med en hemförsäkring till då??

(Läs också det finstilta noga och lär er ljuga, det är det försäkringsbolagen uppmuntrar till med sina regler. Inte konstigt samhället kollapsar.)

Om någon av våra läsare är mer insatt i försäkringar och vad man ska ha så tipsa oss gärna!! OBS inga försäljare som inte kan reglerna ändå!

/M

1 kommentar

  1. Magnolia Magis

    25 september, 2017 at 21:18

    vi fick till slut ”rätt”, FB erkände oklarheter i informationen i samband med tecknandet av husbils / hemförsäkring. De tar hela skadan, och lovar att se över rutiner och detaljkunskaper hos säljarna. // J.

Skriv gärna :)

© 2018 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑