Stenkällegården

Stenkällegården

Ett paradis! Ja så kan man väl beskriva stället. Det är alltså här vi bor i tystnad och underbar natur.
Det är ca 2 mil norr om Karlsborg och ett stenkast från Tivedens nationalpark med många utflyktsmål. Vi tänkte visa er några här omkring i kommande blogginlägg.

google

Själva campingen är mycket väl skött och det finns det mesta man behöver såsom toa, dusch, disk, spis och micro, tvättmöjlighet, gratis wifi, servicebutik, supertrevlig personal, information om utflyktsmål mm.  Det finns stugor att hyra, ställplatser för husbil och vanlig camping helt enkelt. Hyra kanot eller roddbåt går också. Fiska kan man göra i sjön och bada. Fick veta att sjön är inte så djup och därför är den ganska varm tidigt med badvänlig temperatur.

Här kan man bo året om. För en sommarsäsong betalar vi 10 000 och då har vi egen elmätare så det tillkommer. Vill man bo hela året kostar det 16 700. Jämför det med en liten lägenhet.. Så detta är billigt boende! Tycker gott man kan ha med det i åtanke när man söker boende. Det går ju faktiskt att bo på camping i närheten av staden man jobbar i… Då blir det semester varje dag man kommer hem;)

Vintertid finns även populär skidanläggning. Se gärna deras hemsida.

Ja här trivs vi! Inga radioapparater som står på, inga fester långt in på nätterna. Hit kommer de som vill ha naturen nära, höra fåglarna, göra utflykter, fiska, vandra, bara vara.

/M

3 kommentarer

 1. Staffan Alm

  4 juli, 2017 at 22:15

  Låter jätteskönt. Trodde ni bodde uppe i närheten av Stockholm. Hur är det med närheten till butiker och andra servicställen?

  • Magnolia Magis

   5 juli, 2017 at 10:13

   Campingen har en liten servicebutik med dagligvaror som mjölk, bröd, pålägg, lite matvaror. Annars är Karlsborg närmast, 2 mil. Askersund är andra alternativet, 3 mil.
   Nej Stockholm kommer vi inte ifrån. Liknade det någon plats i närheten där? Finns det platser runt omkring där ni kan rekommendera?

   • Staffan Alm

    5 juli, 2017 at 12:44

    Hej, Vi är från Ängelholm och där är campingen bara öppen sommartid. Varför jag trodd ni var från Stockholm vet jag inte, men den campingen ni använder verkar vara jättefin

Skriv gärna :) Vi blir så glada då!

© 2020 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑