Solsken igen

Åh vilken härlig dag! Idag är en sådan dag då det inte spelar så stor roll vad som händer. Det fixar sig alltid! Det ska vi vara glada för..

I morse hörde vi ett ljud när vi höll på att bädda. Pumpen gick och det lät som vatten som sprutar… Det stämde! Frostvakten för pannan hade slagit ut. När det är frostrisk är det meningen att den ska pumpa ur vattnet så maskineriet inte fryser igen. Det är bra tanke CI, om det inte var så att det sticker ut ett rör under som det bildas en ispropp i först! Så istället läcker vattnet ut inuti sänglådan där pannan står, och ut över golvet. Maken var blixtsnabb så det blev ingen större översvämning som tur var!

Detta har vi under sängen.. Värmepannan

Lite synd tyckte jag om maken när han igår hade fyllt på vattnet, men för att kunna fixa med pannan var han tvungen att tömma allt! För att sedan få gå och fylla på igen…

Jag är bara glad att det inte var igår ( se tidigare inlägg) och glad att jag har en mekaniker med mig som fixar sådana här saker. Jag har också fått genomgång om det händer igen så jag vet hur man gör. Jag är också glad att detta hände på förmiddagen innan blåsten och snön drog in. Så nu kan vi ta vår mat i värmen och mysa här i husbilen. Hej!

 

/M

2 kommentarer

  1. Lite krångel ingår ju ibland … Hur har ni det nu, i kylan?

    • Magnolia Magis

      5 mars, 2018 at 19:24

      Jo tack vi har det mysigt! 😉 Så länge det finns el och gasol går det ingen nöd på oss! Det är dock lite småkaos på vägarna så vi har gått i ide.. Men det sägs att vintern här nere snabbt går över så snart vaknar vi till igen! 🙂 Hur är det hos er? Jag läste att det inte gick någon större nöd på er husbåt heller..:)

Skriv gärna :)

© 2018 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑