Vilka är vi bakom Magnolia Magis och varför namnet?

Först om namnet: Vi hade en husbil CI Magis när vi flyttade ut. Det var en donna så Magnolia passade henne! Vi bytte husbilen till husvagn och Land Rover men beslöt att behålla bloggnamnet.  Land Rovern har fått namnet Wolfie och är man mer intresserad av den biten finns en särskild avdelning.

I vintras

Bloggen kom till för att nära och kära skulle kunna hänga med på våra resor och fungerar också lite som dagbok för oss. Den som vill är välkommen att följa oss och lämnar ni en liten kommentar blir vi jätteglada.
Vi skriver om allt möjligt, när vi känner för det. Vi finns också på Instagram och Facebook där det kan komma lite snabbuppdateringar.

Frugan och maken, ja vilka är då vi? Ja inte gillar vi att stå framför kameran någon av oss utan båda trivs bäst bakom linsen som kanske märks. ( Maken som lärare i it-media och lokalTV producent. Frugan med foto som intresse.)

Italien 2015

Frugan nyss 50 år fyllda, maken 60+. Vi har flyttat en hel del i våra liv och även bytt inriktning på både utbildningar och yrken så detta med nomadliv passar oss bra. 
Vi har bott ute nu i snart 2 år och visst har vi en önskan om en egen liten plats på sikt men det finns många fina ställen i vårt land så frågan är var? Vi önskar en jordplätt att kunna odla lite på, en mindre ladugård att bygga om till verkstad, ateljé och boende eller liten stuga med verkstad. Det kommer när det är dags.

Vårat hus, fram till 2014.

Vi hade ett stort hus och stor trädgård som vi sålde då det kostade för mycket både i pengar, tid och ork. I ett förråd har vi de saker vi inte vill göra oss av med, inför framtida plats. Efter några mellanår i lägenhet medan vi fortsatte rensa ut och förbereda flyttade vi så ut i maj 2017 i husbilen. Inget vi ångrar!

Vad gör vi på dagarna? En av de vanligaste frågorna vi får. Jaa..vi har fullt upp! För det första gör vi allt i lagom tempo nu. Båda två har jobbat på full fart och det höll inte. Vi tar mycket tid för vila, återhämtning och reflektion. Vi tar utflykter i natur och omgivning. Frugan gillar att pyssla med diverse textilslöjd, maken gillar att pyssla han med, men med att bygga om Wolfie eller husvagnen. Läser gör frugan en hel del och maken läser genom filmer.
Tystnaden är viktig för oss och mindre stimuli. Vi njuter av natur och vi skrattar mycket och ofta.
Att se gräset växa…

Så, välkommen hit! Det går att söka på kategorier eller i sökrutan om ni letar efter något speciellt. Annars skriv och fråga!

Ha en fin dag och ta vara på den.
/ Frugan och Maken