Lyx

Får man lov att gnälla lite? HA! Det gör jag som jag vill eftersom det är våran blogg!.. 😉

En dag i månaden , pms-dagen, är det inget kul att bo i husbil.. I och för sig spelar det ingen roll var man då bor för det är en pissdag vilket som. Det är den dagen jag märker av alla små besvärligheter som jag  annars inte funderar över. Idag är den dagen.. ( Stackars tåliga make! )Det får mig att fundera över hur mycket man tar för givet när man har det, men som märks när man inte har det. Nu snackar vi inte livsavgörande nära och kära-nivån, nej mer toalettpapper-som-är-slut-nivån.

Har ni tänkt på vad skönt det är att kunna gå på toaletten är man behöver det?
Ja det kan vi här med men vi väljer att inte göra 2:an i husbilen. Det är ju ändå vi (läs maken) som måste gå och tömma toatanken när den är full.. Här försvinner det inte bara ner i toaletten när man spolar. Så när det är dags för toabesök med 2:a får vi ta och byta om från innekläder till utekläder och kläder efter väder. För vare sig det regnar, blåser, snöar, är sol eller stjärnklart så måste vi gå bort till gemensamma toan ungefär 150 meter bort.

Toalett vid röda pilen..

I samma byggnad finns även duscharna och då gäller det att ha packat med allt i väskan vad man behöver, för när man väl gått bort dit är det inget kul att stå i duschen och komma på att man glömt schampo. Duscha får vi också göra på tid och man ser hur mycket det kostar. För var 3:e minut måste man lägga i mer pengar eller dra ett kort. 5 kr per intervall. Vi har blivit duktiga på att klara oss på 6 minuter!

Vatten ja. Har ni tänkt på vad skönt det är att bara öppna vattenkranen så har man vatten?
Det har vi med men här måste vi (återigen läs maken ) gå med dunk för att hämta. På vintern finns inga slangar att ta vatten ifrån pga frysrisken och i somras var det vattenbrist så kranarna var stängda. Så maken går med 20-liters dunk fram och tillbaka för att fylla på vår egen tank. En orsak att vi inte duschar i husbilen.

Vattentanken når man utifrån när det finns kran som är på, dvs sommar. Vinter är det plocka bort dynor, gå och hämta vatten, fylla på (5 gånger) och sedan lägga tillbaka allt.

Att steka inomhus i liten husbil gör vi inte gärna för lukten sätter sig i kläder och övrigt. Vi har heller ingen vanlig ugn, bara micro. I somras gick det ju jättesmidigt när vi hade utespisen. Nu får vi packa väska med grytor, knivar, skärbräda, alla ingredienser, grytlappar etc och återigen knalla ut i vilket väder det än är för att gå bort till gemensamma köket. Där diskar vi också. Kallt är det där nu.

Kök och disk i huset där bakom

Att kunna sträcka ut kroppen och armarna gör man inte heller i en husbil så lätt. Det tar emot. För att ex göra yoga måste man gå ut. Ja då kan ni ju förstå hur ofta det blir av…

Värme? Jo vi har det varmt och gott här inne, så länge det finns gas i tanken. Visst är det konstigt att gasen alltid tar slut mitt i natten?? (Vi står även med el så vi klarar oss!)

Ja lite sådana små bagateller som vi inte reflekterar över annars blir denna dag stora. Åh vad jag längtar till imorgon när allt är soligt och bra igen! Då är allt detta bara pittoreskt och charmigt.  😆

Kram på er!
/M

 

2 kommentarer

 1. Känner igen nästan allt! I dag lyxigt med en uppvärmd tvåa med toa, dusch och innekök!
  Man lär sig snabbt anpassa sig till den lyxen. För en dryg vecka sedan tänkte vi inte på den mer än möjligen att man i en lägenhet har större utrymmen när man rör sig!
  Men snart är det riktig vår och varmare!👍👍😄

  • Magnolia Magis

   28 februari, 2018 at 15:45

   Ja om en vecka är nog våren tillbaka här! 🙂 Snart åker uterummet upp och genast har man mer utrymme, matlagningsmöjlighet osv! Åker ni ut snart igen?

Skriv gärna :)

© 2018 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑