Kronocamping Lidköping

Vi har nu bott här i 11 veckor och vi kom på att vi kanske ska ta och presentera platsen lite mer! Mycket fin familjecamping.
Kronocampingen i Lidköping ligger precis i utkanten av staden men ändå promenadavstånd in till centrum för den som vill. Det är en fin småstad vid södra Vänern i Västergötland.

Campingen har 5 stjärnor och det märks. Mycket bra ordnade, skötta och uppmärkta platser. Här finns olika stora campingplatser, husbilsplatser och stugor. Vid vår plats finns el, vatten (ej vinter) och avlopp för gråvattnet.

Fin plats! Tycker även ett par tältare. Badplats på sommaren med långgrund sandbotten.
Många bra husbilsplatser vända mot solen..
Även lite mer avskilda platser

Bra servicehus med toaletter, duschar, kök, diskmaskin, tvättstuga till och med spahus med bastu och bubbelpool! Även återvinning och skjul där det finns gräsklippare att låna.

Tvättstugan. Maskinerna till höger.
Här finns en allergifri maskin!! Underbart! Man har heller inga egna tvättmedel utan det är kopplat till maskinerna. 30 kronor per tvätt eller torktumling. Rymliga, snabba maskiner!
Redskapsbod där man kan låna gräsklippare

Det finns gym, aktivitetshus för barnen, minigolf, padeltennis, på sommaren fri entré till utomhusbassänger på Framnäsbadet vilket ligger granne om man inte vill bada i Vänern!

Jättefin kuperad minigolfbana och aktivitetshus för barn

Mycket bra service och trevlig personal. Det är en populär camping med flera som bor här året om. Hit kan man få sin post! Fungerar jättebra. Posten kommer till receptionen och där har de fack bakom disken. De fixar och grejar också inför olika helgdagar med något för både stora och små.

Gissa helgen??
Fantasin är det inget fel på. Sånt gillar vi!!

På helgerna har det hittills varit många husbilar och husvagnar som kommit. En populär restaurang finns här också, Restaurang Sjökanten. Vi har ännu inte testat men det kommer snart bli julbord! Mer om detta efter besök där.

Det finns många utflyktsmål som till som ex Läckö slott, Spikens Fiskehamn, Rörstrands center, gamla Lidköping vid Limtorget, Kålland med många fornlämningar. Vill man vandra finns här flera leder bland annat en pilgrimsled.

Pilgrimsleden går utmed  Vänern och campingen liten bit
Tydliga skyltar

Det enda vi har svårt för här är att det är lite mycket stadsljud. En väg som är nära, fotbollsplaner bredvid och en kiosk som är populär på helgkvällar bland motoriserad ungdom. Det är troligtvis inget som den som inte är överkänslig för ljud lägger märke till. Detta är en väldigt fin plats ändå.

Vacker kvällsvy

Här blir vi kvar till våren och vad som händer sedan blir en överraskning. Både för er och för oss! Vi håller på att kika runt lite men bestämmer oss väl efter nyår.  ;D Det är ju bara december än!

/M

4 kommentarer

  1. Ser ut att vara en fin och trevlig camping!

  2. Lindköping är fint och ni ser ut att bo bra!

Skriv gärna :)

© 2019 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑