Karlsborg

1 augusti: Idag åkte vi in till Karlsborg för att hämta varor på Fästningstorget. Vi handlar kött och grönsaker direkt av producenter i det som kallas REKO-ring. Det kan vi varmt rekommendera!( De finns på Facebook i flera olika kommuner i landet. ) Bland annat har jag nu 1 kg Västeråsgurka på gång att läggas in. Finns inget som går upp mot egen inlagd gurka!

Innan vi kom dit var jag dock inne i en annan affär, Colorama, för färg till ett projekt. Vilka härliga tjejer som jobbade där!! Där kan man snacka om trevlig personal! Jag log nog hela kvällen.

Andra trevliga affärer är bokhandeln som verkligen är en hederlig, gammaldags bokhandel med extra allt ändå.
Klanghamns fiskaffär har vi ju skrivit om tidigare och deras räkmackor. Där är vi nog en gång i veckan.. Vid kanalen finns även Idas brygga och Sibylla så det är bara att välja vad man är sugen på.

Klanghamns fiskaffär till vänster

På andra sidan kanalen har det varit Allsång varje fredag under juli med kända och okända artister. Välbesökt av gammal som ung. Vi var där och insöp sommaratmosfären en fredag med folkfesten runtom, musik, båtar, Göta Kanal och mjukglass. För husbilar finns här en camping med ställplatser vackert vid vattnet.

Fästningen är ju ett annat stort turistmål. Trevligt att promenera runt och kanske ta en kaffe på Soldathemmet.

Finns alltid något roligt att se på Fästningstorget

Fina byggnader

Stoooor peng

Strandpromenaden, här kan man bara promenera och njuta, leka i lekparken för stora och små…

…eller sätta sig på en av bryggorna och äta sin räkmacka från Klanghamn…  😉

Nymans café är udda och roligt att kika in på. Café och keramik.

Det finns både Ica och Coop, och pizzerior. Ja, en upplevelse är systembolaget också! Vi kom in en dag och maken stannade upp. Expediten kollade på honom.. ”Lyssna!” sa han.” Ett systembolag som är tyst och lugnt!Härligt! ”
Som den poet han är min käre make så säger han att man kunde riktigt höra vinet mognar i sina flaskor…

Ja, ja det finns ju mer givetvis, mycket mer men vi stannar nog där för idag. Karlsborg är en pärla.

/M

2 kommentarer

  1. Tack för den fina beskrivningen av en plats vi bara passerat, möjligen med en kort matpaus. Vore kul att hälsa på er när vi passerar nästa gång!

    • Magnolia Magis

      4 augusti, 2017 at 08:30

      Nästa gång kan jag rekommendera ett stop i Karlsborg helt klart! Ni är välkomna! 🙂 Det är bara att höra av sig. (Vi vill gärna veta innan då vi kan ha svårt med överraskningar.) Fortsatt härlig sommar! Nu kommer regnet här.Perfekt för inomhusvård 🙂

Skriv gärna :) Vi blir så glada då!

© 2020 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑