Julklapp de lyx

Vi fick i julklapp att få åka till Hooks Herrgård med SPA, middag och övernattning. Vilken lycka!
Bara detta att ha toalett på rummet är ju för oss lyx..;D

Foto från: Hooks Herrgårds sida

”Sedan 1963 hälsar Familjen Edberg dig välkommen till denna rofyllda oas, ett par mil söder om Jönköping. Hooks Herrgård har anor från 1300-talet och har sedan dess blomstrat till en av Smålands trevligaste anläggningar. Här upplever du vacker natur, god mat och dryck, spa & fitness, golf på två golfbanor och konferens i moderna konferenslokaler. Oavsett om du kommer hit för att spela golf, avnjuta en avkopplande spaweekend, anordna en fest eller konferens kan vi lova en familjär och trivsam atmosfär.”  /Hooks Herrgård

Sommarbild Foto från: Hooks Herrgårds sida

När vi så kom fram och hade fått vår rumsnyckel blev vi glatt överraskade. Vilket hotellrum! Stort, högt i tak med takbjälkar och fin trappa upp till sovrum. Perfekt som en lägenhet ju! Det finns fyra hörnrum med denna layout, de andra är som vanliga rum. Vilken tur vi hade! Vi kunde stannat på rummet hela tiden men vi var ju nyfikna på SPA-avdelningen givetvis.

Så fort vi klev innanför dörren såg vi att detta var inget vanligt hotellrum
Toalett som vi fick tankarna till Gran Canaria 2013
Hallen med utgången och toalett till höger
Oj! Trappa upp till sovrum
Här fanns också smart garderob, soffhörna så man kunde vrida TVn dit plus nödutgång.
Häftigt. Det stod i broschyr att de ska renovera om 2019.
Hoppas bara de inte tar bort känslan i detta rum!

Inne på vårt rum kunde vi byta om och ta lånad badrock, handduk och tofflor och gå direkt nedför trappan till Spa-avdelningen.
Fräscht, mycket olika upplevelsestationer och det går även att boka behandlingar. ( Produkter Kerstin Florian. Samma SPAutbildning som Frugan gått i Stockholm för …oj, 20 år sedan! Hoppsan vad tiden går!)

”Hooks Herrgård Spa & Fitness är en 1300 kvm stor spaanläggning utanför Jönköping i Småland som öppnade i oktober 2014. Anläggningen ligger intill Herrgården med en hänförande utsikt över Hokasjön. Här kan du simma i en 20 meter lång swimmingpool, ta ett avkopplande bad i våra varma och kalla källor. Det finns ett bastulandskap med upplevelseduschar och rum för sköna behandlingar och träning. ” /Hooks Herrgård

Märks att det är ett populärt ställe, mycket folk.

Starta gärna med ett fotbad med salt. Foto från: Hooks Herrgårds sida

Vi började med att få igång cirkulationen genom att gå runt i en växlande varm 38 grader liten bassäng och en med 12 grader. Där går man runt sakta ungefär 10 rundor. Sedan är det skönt att sätta sig en stund i varma bassängen, simma lite i 20-meters poolen, testa någon bastu: finsk bastu, sanarium eller salt- och ångrum, gå i den kalla bassängen, gå ut i snön i varm pool.

Så skönt!

Vi har inte riktigt förstått charmen med badtunna och har heller aldrig provat men nu förstår vi! Oj vad härligt ligga i värme och andas kall luft! Precis som i vår husvagn på nätterna. Varma täcken och öppet fönster..

Varm källa i kall natur

När vi efter ett par timmar kände oss nöjda blev det en kaffe och vi hann också vila lite på rummet innan middagsbuffén.

Kaffet står alltid färdigt.
Här finns även en mysig pub
Vad är detta? Igenmurat lönnrum? Nej där nere bygger de om restaurangen.
In till tillfälliga restaurangen

Det är inte var dag vi sitter vid bord med vita dukar och levande ljus. Så fint! Buffén var också mycket fint upplagd och det fanns mycket gott att välja på.

Varmrökt lax, inkokt lax, tryffelmajonnäs, rödbetsgravad lax och räkröra.

Inkokta laxen var riktigt god och lite olika köttskivor. Sallad på selleri och äpple gillade maken.

Lite smått och gott! Rödbetor, saltat nötkött, renkött, parmaskinka, tonfisk, pumpa

Varmrätterna var antingen Rödtunga eller grillad Entrecôt. Vi tog det senare men Entrecôten var ingen favorit, maken ville haft den mer grillad medans frugan har svårt för fettdelar och ben/brosk inne i kött. Konfiterade potatisen till var god. ( Konfiterad potatis= kokt i olja, steks frasig innan servering )

Efterrättsbordet var toppen. Vi gillar när det är som små bakelser eller smakbitar för då kan man ju testa allt! Det gjorde vi också. 😉

Svartvinbärsmousse var syrligt och gott. Lemoncurd med italiensk maräng var vackraste att se på och goda
Tv: Crème Brûlé var varken eller. Inget vi tar i vanliga fall heller
Th: Tiramisú, inte vår smak .
Mitten: Marängtårtan var bäst! Maräng och någon syrlig grädde?
Lemoncurd eller citron eller nåt. Omtag på den!

Därefter var det raka vägen i säng och mätta som …! Vana som vi är vid kyla när vi ska sova så var det lite varmt. Det stod att man kunde reglerat värme/kyla med fläkten men vi gav oss inte på den så vi får skylla oss själva!

Vi ställde klockan på halv sju för att kunna gå ner till SPA en stund innan frukost. Den klockan dödade vi på morgonen! Ny tid lagom till frukost och somna om.

Foto från: Hooks Herrgårds sida

Dags för frukostbuffé. Det var också mycket, hemlagat, hembakat, vackert upplagt, kravmärkt, och gott! Trevlig, glad och pigg morgonvärdinna. Våra mobiler låg på laddning så här har vi inga foton att visa! Katastrof! ;D

När vi skulle checka ut hade vi glömt presentkortet, bara bokningsbekräftelsen var med! Vi fick betala för att sedan få tillbaka pengarna när vi skickat presentkortet. Kunde kanske varit lite smidigare när vi ändå har bokningsnummer med..

Vi har i alla fall haft en helt fantastisk weekend! Tack för det! Detta gör vi gärna om.. ;D

/M

4 kommentarer

  1. En njuter ju gärna lite extra mycket av hotellnätter när en bor mer primitivt. Så förstår att ni njöt ordentligt.

  2. Hooks har jag bara varit på en gång och det var bröllop. Ingen övernattning blev det heller men fantastiskt fint område. Måste åka tillbaka dit och kanske göra en natt och även spela golfen där så klart. 🙂 Fint inlägg!

Skriv gärna :)

© 2019 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑