26 veckor ett halvår!! Hur fungerar det då? Är vi fortfarande gifta? … 😉

Jodå visst är vi det! Mycket skratt har vi och förståelse.

Just nu känns det att vi har ett rum mindre. Inget ordentligt matbord, inget stekbord, inget pysselbord, inget utrymme att sträcka ut sig och träna, om man inte vill gå bort till servicehuset. Vi har inte satt upp något förtält, dels pga att vi skulle åkt lite mer och dels blåser det. Fast mot blåsten går ju att förankra tältet ordentligt så klarar det sig, men..tältet ligger i förrådet..i Skaraborg. Det får bli efter nyår!  😀

Sommarkläderna är nedpackade och fram har vintertröjor kommit. Tar mer plats.
Det är ett evigt plockande på saker och kläder. Allt måste ha sin plats och vissa saker får man flytta runt. Men man lär sig och det blir mindre och mindre prylar. (Det går ju också fort att städa och plocka då det är färdigt på ett ögonblick!)

Hur går det med husbilen då?
Ja vinterbil är ju en fråga man kan diskutera.. Drar kallt som f-n från främre kupén och det är kondensfukt på rutan varje morgon. Men gasolen fungerar, elen fungerar, motorn startar och går som en klocka, golvvärmen är underbar! Än har vi inte haft mer än en minusnatt. Idag regnar det och blåser men det är ändå plus 6.5 grad ute! Har förstått att bara lite mer norr så har snön kommit.

Vad gör vi då på dagarna?
En hel del tid vid datorerna med film eller läsa eller surfa runt. Små utflykter i närområdet med lillebilen. Sitter med kaffe och tekoppen och pratar om allt möjligt. Håller kontakt med nära och kära. Med andra ord har vi det rätt gott och trivs!

Reflektion:

  • Man behöver inte så mycket grejer som man tror! (och det man behöver ligger i förrådet 37 mil bort)
  • Det är lättare på sommaren än hösten, men ändå mysigt
  • Det är positivt att betala räkningar och se vad mycket utgifter som försvunnit. Elen är väl det som kostar mest nu.
  • Man kan välja om man vill ha lugn och ro eller åka in till stad och liv. Vi har nu tyst om nätterna äntligen!
  • Man blir mer ödmjuk, lär sig acceptera här och nu. Vädret är som det är, utrymmet är som det är, idag mår vi som vi mår etc
  • Vi har mer kontakt med barn och barnbarn nu. Vi har ju inte så mycket pysslande med hus som tog tid förut. Lättare att hälsa på när vi har eget boende med oss.
  • Kommer vi fortsätta bo livet ut så här? Nej. En liten stuga, en verkstad,  kommer det bli någon gång när vi hittat tomten och det är dags. ( Det är ju lättare att hitta tomten vid jul…ha ha ha..)

Några frågor eller tips?  🙂 Vi tar väl lite utflyktsbilder eller hur?

Det var dimmigt igår

Mysig buffé på gång på Anitas på Börringekloster

och mysigt hemma. Lite julpynt på gång..

Låt hjärtat va med. Från Bärnstensmuséet

Ha det gott! /M