Cars on ice

Detta inlägg tillägnas en liten kille i Holland, även om det inte är Land Rover, plus alla andra stora och små, killar och tjejer som gillar bilar. Samtidigt som vi skickar ut en önskan: Snälla låt det få vara nattro mellan 22-07! Tack! 🙂 

Vi bor nära Vänern som ni kanske förstått och nu har isen lagt sig längst in på sjöbotten. Det har ju varit långgrunt så det har blivit som en hockeyrink. Då har ett nytt skoj dykt upp: Köra bilar på isen och sladda. Skitkul tyckte vi, (men som vuxen också lite tudelat med säkerheten). Visst skulle maken vilja köra ut Land Rovern och testa!

Dom små mopedbilarna är för söta på isen!

Vi har suttit på första parkett och sett dom köra och sladda. Kul! Även stått ute i kylan och skrattat. Vi hade blivit förvarnade om detta och att det hörs över hela stan men vi stördes inte av det, första veckan. Nu efter att ha hört ljud från slirande bilar utan ljuddämpare varje natt är vi snart på panikgränsen. Det är ok dagtid men vi skulle gärna få tyst om natten! Vi satt idag och funderade på att byta camping pga detta.. Vi får se hur det blir. Efter vad vi förstått håller det på tills isen smälter..till våren. (Det är ju ett av vårat problem detta med ljudkänslighet och att något som fungerar bra helt plötsligt slår om och äter sig in i hjärnan tills migrän, tinnitus och panik slår till.)

( 30 januari: Ett litet tillägg: Nu i veckan har det varit lugnare både natt och dag. Kanske beror på snön och att det är vardag och jobb. skönt i alla fall.)

I början tänkte vi också: tänk om de krockar!! Krockar med varandra var nu inget vi har sett men vi hörde en dov smäll härom kvällen och rök som steg upp. En bil hade kört in i kanten på badbryggans stenmonument. Det gick nu bra men bilen fick bärgas upp.

En bil körde in i badplatsmuren.
Dagen efter syntes spår.

Annars är de fantastiskt duktiga med sina bilar att klara sig från krockar och olyckor! Det är ju något riktigt positivt att de lär sig hantera sin bil och halka! Kanske borde åka ut och öva?

Obs hunden till höger. Trodde det var lek och försökte springa efter. Så söt.

Här kommer några videoklipp från olika dagar och tidpunkter:

Inte bara bilar..
Roligt på is!
Snabb, snabbare
Lilla nyckelpigan är så söt! (Mopedbilen sist)
Tack för showen! 😉

/M

2 kommentarer

  1. Så kul aktiviteter, men jag förstår om det blir lite för mycket av det goda 🙂 Blev det någon tur med Landrovern?

Skriv gärna :)

© 2019 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑