13 veckor, 3 månader

Dom som vet (?) brukar ju säga att det går fort när man har roligt.
Och sannerligen så är det, idag den 22 augusti är det  3 månader = 13 veckor = 91 dagar som vi har varit ”off-grid”. Bott och levt vårt liv precis som vi en gång fick en idé, en dröm att kunna ha det.  Inget hus och alla måsten som hör till det, ingen inrutad lägenhet med allt var detta har med sig.

Nu är varje dag är en möjlighetens dag, ett äventyrets dag, vi möter dagen och gör den till vad som det blir. Okej några måsten har vi ju kvar av typen vårdcentralsbesök, tandläkare, eller annat i den stilen. Men lugnet, tystnaden, luften, fågelkvitter, störtregn, åska, blåst - allt är ”vårt” och njutningsfullt.

Vi mår bra av detta, vi njuter av detta, vi stortrivs i detta……     Snart kommer höst och sen vinter, då vi kanske säger ”-vad har vi gjort ??”   Skulle den dagen, stunden komma så lovar jag att erkänna det här i bloggen, men med största sannolikhet kommer vi bara att ruska av oss snön likt en slädhund och fortsätta att leva vår dröm.

Lite mer pyssel…

Mellan varven av lugn och ”bara-vara”, så håller vi på med förbättringar, finjusteringar av huset på hjul. Vi kan ju inte ha en husbil som är ”standard” utan det måste ju vara en ”våran-egen-version”
Den senast saken är vår köksavdelning som fått tillskott av en extra bänkskiva / skärbräda / avställningsyta över diskhon. Lite av vårt koncept är att hitta saker som från början inte är rätt sak, och sen modifiera lite och vips, så passar det perfekt.

Efter lite letande så hittade jag SmartStore korgar - kanske inte så svårt eftersom vi har SmartStore lådor med snäpplock för det mesta här i husbilen.


Detta trälock är gjort i stenhård bambu, väldigt tåligt, formstabilt, kostar inte så värst mycket.
Storleken var exakt på djupet, lite justering på undersidan för att passa snyggt i diskhons form och rundning gjordes med ett multiverktyget som finns i min verktygslåda.


På undersidan finns en smal avfasad kant för original lådornas form, denna fick justerades lite på längden ,och sen justerades hörnen till diskhons kurvradie så passningen blev bättre, två lager lack för hållbarhetens skull och sen var det klart.

En perfekt extra yta för det mesta och när vi ex. rensar / skalar lite grönsaker är det så enkelt att bara dra ner skräpet i diskhon för att snabbt få undan i matlagningsprocessen.

Med andra ord: Finns inte originaltillbehöret till funktionen du önskar, våga titta på andra ställen än där du förväntar dig att hitta den.

Allt går att lösa - ibland tar det bara lite längre tid ! ! !  / J.

1 kommentar

  1. Jättebra idé Maria 😃
    Vi har också köpt oss en Magis. I vår bil var det en sån över diskhon. En vit men som täcker hela diskhon.
    Kram Mia

Skriv gärna :)

© 2017 Magnolia Magis

Tema av Anders NorenUpp ↑