Magnolia Magis

Denna blogg började när vi var inne på vår fjärde husbil och var på väg ut i alternativa boendet, dvs husbil hela året. Då det var en CI Magis blev bloggnamnet därefter. Nu har vi bott ute på campingar i över året och stortrivs!! Vi har dock bytt ut husbilen mot en 9 meters husvagn och Landrover. Det är mycket bekvämare! Stort utrymme inne och bil man kan köra iväg med och campa i ändå, utan att ta ner förtält etc. ( Vår gamla blogg med de första husbilarna finns under emjikontiki )

Vi är ett medelålders par med utflugna vuxna barn och även några barnbarn. Barnen bor lite utspridda både inom Sverige men även ute i Europa. Maken är pensionär och jag sjukskriven.
Båda två är vi skapande, uppfinningsrika, känsliga, fd mångsysslare inom skolväsendet, friskvård, café, media och tv, konsthantverk och design mm. Idag njuter vi av tystnad, natur, lugn, skapande, att ta hand om oss.
Det är en anledning till att vi trivs så bra med husbil/husvagn/campingbil för vi kan välja platser där vi får detta. Havet, landet, skogen, sjön, soluppgång, fåglar som kvittrar, ja ni vet. Skåne är ju vårt favoritställe…

Vår ekonomi är låg men å andra sidan är ju naturen som tur är gratis!
Vad behöver man egentligen? Det är något vi blir mer och mer medvetna om hur lite man behöver! Förut hade vi två bra heltidslöner men vi hade inte mer pengar över för det. Inte mer frihet heller för då hade vi hus som åt pengar och tid. Så vi började kika över vad vi kunde skära ner i för utgifter och när det stod mellan hus/lägenhet eller husbil valde vi husbil! Så enkelt var det! En positiv upptäckt är när vi ska betala räkningar nu så undrar vi vad vi glömt? Pengar över!? ;D
Vi skär ned på det mesta, för ärligt hur många ombytesplagg behöver man? Hur många skor? Hur många tv-apparater? Pool? Träningsredskap? osv. När man ska bo i husvagn ger det sig ganska så självklart.. Fast min symaskin ska med!! Vi är mycket för att återvinna och fixa så ska maken ha sina verktyg med är det klart jag ska ha mina! 😀

För den nu då som jobbar och har långt kvar till pension men blir avundsjuka på oss, tänk nytt! Hur lite kan jag/vi klara oss med? Hur mycket inkomst behövs? Kan det räcka med att stå på camping vid jobbet och jobba tre månader om året för att vara fri resten? Kan jag/vi jobba från husvagnen?
Barn som inte går i skola skulle nog älska att åka runt eller bo på camping med mer frihet.
Vuxna barn och barnbarn hälsar man på istället för att bjuda hem till ett hus. Oftast är det mer tacksamt också! Sitt boende har man ju med sig så det är inget de behöver tänka på.
Våga ! Se möjligheterna! Livet är det som går och man ångrar nästan bara det man inte vågade.

Ja det var lite om oss det. Ha en fin dag! /M