Vilka är vi?

Vi är ett medelålders par med utflugna vuxna barn och även några barnbarn. Vi var båda överambitiösa och energiska på våra arbeten och fick väggen i ansiktet, båda två vid olika tillfällen. Därför är maken förtidspensionär och jag sjukskriven, men vi ger inte upp för det!
Men vi har fått omprioritera saker i livet eftersom vi båda är ytterst sensitiva. Hörsel, dofter, smaker, synintryck,stress, värk i kroppen mm gör att vi inte gör sådant man kanske gjorde förr ex äta ute på restaurang, gå på bio, gå ut och dansa, gå på teater och musikaler, jobba, åka kollektivt, vara med på stora kalas, prata i telefon, tider. .
Idag njuter vi av tystnad, natur, lugn, skapande, att ta hand om oss.

Det är en anledning till att vi trivs så bra med husbil för vi kan välja platser där vi får detta. Havet, landet, skogen, sjön, soluppgång, fåglar som kvittrar, ja ni vet.
Redan innan sjukskrivningar funderade vi på förnyelse och leva mer som kroppen och sinnet längtade efter men vi var lite sent ute för att stoppa ravinen och smällen. Så tips till er som längtar efter andra levnadssätt: vänta inte för länge!

Vår ekonomi är låg men å andra sidan är ju naturen som tur är gratis!
Vad behöver man egentligen? Det är något vi blir mer och mer medvetna om hur lite man behöver! Förut hade vi två bra heltidslöner men hade inte mer pengar över för det. Inte mer frihet heller för då hade vi hus som åt pengar och tid. Så vi började kika över vad vi kunde skära ner i för utgifter och när det stod mellan hus/lägenhet eller husbil valde vi husbil! Så enkelt var det!
Ja husbilen kostar men inte på långa vägar så som hus/lägenhet, (och när nu husbilen blir vårat hem så tänker vi att vi hade huslån så då kan vi ha husbilslån lika gärna.)

Vi skär ned på det mesta, för ärligt hur många ombytesplagg behöver man? Hur många skor? Hur många tv-apparater? Pool? Träningsredskap? osv. När man ska bo i husbilen ger det sig ganska så självklart.. Fast min symaskin ska med!! Vi är mycket för att återvinna och fixa så ska maken ha sina verktyg med är det klart jag ska ha mina! 😀

För den nu då som jobbar och har långt kvar till pension, tänk nytt! Hur lite kan jag/vi klara oss med? Hur mycket inkomst behövs? Kan det räcka med att stå på camping vid jobbet och jobba tre månader om året för att vara fri resten? Kan jag/vi jobba från husbilen?
Barn som inte går i skola skulle nog älska att åka runt eller bo på camping med mer frihet.
Vuxna barn och barnbarn hälsar man på istället för att bjuda hem till ett hus. Oftast är det mer tacksamt också! Sitt boende har man ju med sig så det är inget de behöver tänka på.

Våga ! Se möjligheterna! Livet är det som går och man ångrar nästan bara det man inte vågade.

Ja det var lite om oss det.    /M